Βαλκανικό Πρωτάθλημα Showjumping & Dressage 2023

 

Θρίαμβος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππασίας για την Ελληνική ομάδα, μετά την κατάκτηση 7 από τα 10 χρυσά μετάλλια της διοργάνωσης. Οι αγώνες διεξάχθηκαν 8 - 10 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο και η Ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε τους αγώνες με επαίνους. Στο Showjumping, στην κατηγορία ενηλίκων, φορώντας τα χρώματα της Tafarm, ο Κρίτωνας Ζαφειρόπουλος με τον Dicaprio κατέκτησαν το ασημένιο μετάλιο.

 

                    

 

Η Ελλάδα κατέκτησε επίσης το χρυσό μετάλιο στο ομαδικό ενηλίκων, με τους αθλητές Καίτη Λασκαρίδη με την Ιλιάδα, Ηλία Μπαλιούση με τον Casper D'argouges, Δημήτρη Νάτση με τον Cresco και τον Κρίτωνα Ζαφειρόπουλο με τον Dicaprio. Στην δεύτερη θέση του βάθρου ήταν η ομάδα της Τουρκίας και στην τρίτη η ομάδα της Ρουμανίας.

 

          

 

Το επόμενο Βαλκανικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη και για τα δύο αθλήματα, showjumpingς και dressage, 5-8 Σεπτεμβρίου 2024.

 

Πηγή: Balkan Championship 2023. Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας. (n.d.). https://hef.gr/index.php/en/news-en/press-release/1519-2023-8